Правдико

   

Ќе се изготвува нов текст на Закон за Агенцијата за разузнавање

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерство за правда започна со подготовки за изготвување на нов нацрт предлог Закон за Агенцијата за разузнавање.

Како што стои во описот објавен на ЕНЕР со овој закон е ќе биде уредена надлежноста, раководењето и внатрешната организација на Агенцијата за разузнавање.

Целта на Законот е да се надминат лоцираните слабости во постојните законски одредби во оваа област.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:18/02/2019 – 31/12/2019

Партнери на Правдико