Правдико

   

Ќе се изготвува Предлог Закон за донирање на вишок храна

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство започна процес на изготвување на Предлог Закон за донирање на вишок храна.

Целта на предлог законот е воспоставување на механизми и критериуми за регулирање на активноста на донирање на храна.

Начинот на вклучување на засегнатите страни предвидува Учество во работни групи формирани од страна на министерството или Владата, Состаноци со засегнатите страни, Барања за писмени мислења, забелешки и сугестии од засегнатите страни.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 12/09/2019 – 02/10/2019

Партнери на Правдико