Ќе се изготвува предлог Закон за управување со движење на предметите во судовите | Правдико

Правдико

   

Ќе се изготвува предлог Закон за управување со движење на предметите во судовите

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Предлог Законот за управување со движење на предметите во судовите се зајакнуват механизмите за aвтоматска распределба на предметите во судовите и се прецизира надлежноста на органите и телата утврдени со законитe и Судскиот деловник.

Stack of files

 

Основна цел на Законот е усогласување со реформските закони од областа на правосудството.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:23/05/2019 – 30/06/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико