Ќе се основа Агенцијата за безбедност во железничкиот систем | Правдико

Правдико

   

Ќе се основа Агенцијата за безбедност во железничкиот систем

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со овој Предлог на Законот за основање на Агенција за безбедност во железничкиот систем се врши усогласување со европското законодавство во делот на основање на орган за безбедност како самостојно тело за железнички услуги што ќе се даваат од повеќе железнички превозници.

Цел на Предлог на Законот за основање на Агенција за безбедност во железничкиот систем е усогласување со европското законодавство во делот на основање на орган за безбедност како самостојно тело за железнички услуги што ќе се даваат од повеќе железнички превозници.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 07.11.2022 – 14.11.2022

Препорачуваме

Партнери на Правдико