Ќе се признае стажот на земјоделците кои биле осигурани со Законот од 1978 до 1988 година | Правдико

Правдико

   

Ќе се признае стажот на земјоделците кои биле осигурани со Законот од 1978 до 1988 година

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.
f0408aba-b87c-4ccb-b52d-1b21ff3bc8b3-zemjodelci-520x313Со измени на постоечкиот Закон за стаж, Владата ќе го решава проблемот на македонските земјоделци кои имаат нерегулиран стаж за периодот од 1978 до 1988 година, иако уредно ги плаќале давачките кон државата.
Предложените измени на постоечкиот Закон, за десетина дена би требало да влезат во собраниска процедура, најави премиерот Никола Груевски.
Со овие измени ќе им се овозможи правото на пензија и на оние земјоделци на кои за овие десет години досега не им биле внесени како работен ангажаман.

Извор: Е-магазин

Партнери на Правдико