Коментар/толкување на нацрт – Законот за заштита на личните податоци | Правдико

Правдико

   

Коментар/толкување на нацрт – Законот за заштита на личните податоци

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Дирекцијата за заштита на личните податоци во соработка со ЕУ проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита на лични податоци“ изработи Коментар/толкување на нацрт- Законот за заштита на личните податоци со цел да овозможи усогласено толкување на новите правила во областа на заштитата на личните податоци откога ќе стапи во сила новиот Закон за заштита на личните податоци.

 
 
 
 

Целото издание можете да го погледнете ТУКА

Партнери на Правдико