Правдико

   

Коментари на предлогот на Закон за изменување и дополнување на Законот за судовите објавен на 24.1.2018

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Овие коментари се изработени од Македонско здружение на млади правници,Хелсиншки комитет за човекови права на РМ, Институт за човекови права,  Коалиција Сите за правично судење ,Центар за правни истражувања и анализи кои беа вклучени во процесот на изработката на Предлогот за итни демократски реформи (т.н Блупринт) во делот кој се однесува на правосудството.

Здруженијата го разгледаа предлогот на Закон за изменување и дополнување на Законот за судовите објавен на Единствениот национален регистар на прописи на РМ и во однос на истиот ги даваат следните коментари образложени во текстот. Секој од коментарите содржи препорака и образложение. На крај од документот се наведени контакт лица од здруженијата.

Коментарите можете да ги погледнете ТУКА

Партнери на Правдико