Континуирано здравствено осигурување на лицата кои имаат краткотрајно вработување до 90 работни часа | Правдико

Правдико

   

Континуирано здравствено осигурување на лицата кои имаат краткотрајно вработување до 90 работни часа

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

fzoЛицата со краткотрајни вработувања при секоја одјава во АВРМ имаат обврска да одат во ФЗОМ и да го менуваат основот на здравственото осигурување. Ова предизвикува дополнителни обврски за лицата со краткотрајни вработувања и постојано администрирање на нивниот статус.

Министерството за здраство отпочна  процес за подготовка на Предлог закон за дополнување на Законот за здравственото осигурување

Основна цел на дополнувањето на Законот за здравственото осигурување е обезбедување континуирано здравствено осигурување на лицата кои имаат краткотрајно вработување до 90 работни часа во текот на месецот.

Целосниот текст на дополнувањата е во изработка

Препорачуваме

Партнери на Правдико