Правдико

   

Кривичниот суд Скопје со интензивни подготовки за постапување по сите предмети

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Основниот кривичен суд Скопје ја информира јавноста дека по добивање на одлуката на Судскиот совет на Р.С.М. за судење на сите насрочени судења која беше објавена во петок (29.05.2020 год.) попладне, судот започнува со интензивни подготовки на сите судници и простории во судската зграда.

Во текот на денешниот ден ќе се врши целосно дезинфицирање на судниците и нов распоред за седење на странките согласно препораките на Владата за заштита од ширење на вирусот КОВИД – 19.

Заради тоа денеска и утре (1 и 2 јуни 2020 год.) судот ќе постапува само по итни – притворски предмети и предмети поврзани со член 205 – 206 од КЗ како и во изминатите два месеца, а од среда 03.06.2020 год, доколку во меѓувреме не се добијат нови напатствија од Судскиот совет, ќе се постапува и по сите останати насроечни судења согласно календарот за судење објавен на веб страната на судот.

Партнери на Правдико