Лани регистрирани 685 дивоградби | Правдико

Правдико

   

Лани регистрирани 685 дивоградби

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Регистрирани се 685 бесправно изградени објекти лани во Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика.

Според видот на објектот, бесправно се изградени 98 објекти за домување (14.3%), 114 доградби, надградби и адаптации (16.6%), 66 деловни објекти (9.6%), 52 гаражи (7.6%), 117 огради (17.1%), 4 скалила (0.6%), 14 тераси (2.0%), 11 летни тераси (1.6%), 85 настрешници (12.4%), 39 времени објекти (5.7%) и 85 помошни објекти (12.4%).

Најголем број бесправно изградени објекти (99.0 %) се во приватна сопственост.

Извор: Макфакс

Препорачуваме

Партнери на Правдико