Листа на резултати од тестот за судии поротници | Правдико

Правдико

   

Листа на резултати од тестот за судии поротници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Врз основа на член 32 став 1 алинеја 16 од Законот за Академија за судии и јавни обвинители („Службен весник на Република Македонија“ број 20/2015) и член 20 став 1 алинеја 17 од Статутот на Академијата („Службен весник на Република Македонија“ број 56/2015), во врска со член 14 од Правилникот за  спроведување на испитот за судиите поротници во Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев („Службен весник на Република Македонија“ број 15 од 10 февруари 2017 година), Академија за судии и јавни обвинители во периодот од 24 до 27 октомври 2017 година го спроведе тестот за судиите поротници.

За апелационото подрачје Скопје, Гостивар и Штип, официјалните резултати од спроведеното тестирање можат да ги погледнат тука.

За апелационото подрачје Битола, официјалните резултати од спроведеното тестирање можат да ги погледнат тука.

Препорачуваме

Партнери на Правдико