Листа на резултати од тестот за судии поротници | Правдико

Правдико

   

Листа на резултати од тестот за судии поротници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Врз основа на член 32 став 1 алинеја 16 од Законот за Академија за судии и јавни обвинители („Службен весник на Република Македонија“ број 20/2015) и член 20 став 1 алинеја 17 од Статутот на Академијата („Службен весник на Република Македонија“ број 56/2015), во врска со член 14 од Правилникот за  спроведување на испитот за судиите поротници во Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев („Службен весник на Република Македонија“ број 15 од 10 февруари 2017 година), Академија за судии и јавни обвинители во периодот од 27 до 29 март 2017 година го спроведе тестот за судиите поротници.

Официјалните резултатите од спроведеното тестирање, кандидатите кои го полагаа тестот можат да ги погледнат ТУКА.

Препорачуваме

Партнери на Правдико