Меѓународна лиценца за обезбедување | Правдико

Правдико

   

Стекнете се со меѓународна лиценца за обезбедување

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

На 31-ви Јули со почеток во 19 часот, во ресторанот „Корзо“ на Широк Сокак во Битола, ќе се одржи презентација од страна на IBSSA – Macedonia каде што присутните ќе бидат запознаени со курсот за меѓународна лиценца за обезбедување што оваа асоцијација го нуди. За подетални информации за настанот, кликнете тука.

IBSSA Macedonia е водечка агенција за спроведување на обуки за безбедност и специјалистичка обука со добивање на Меѓународно признаен сертификат од страна на ‘Industry Qualifications (IQ) centre’

Признати квалификации

Работа во блиска заштита во рамките на Обединетото Кралство (и други меѓународни безбедносни компании во другите земји),

Kурсот трае најмалку 140 часа (14 дена) и обезбедува високи стандарди за обезбедување во кризни ситуации.
Нивото на сертификат е 3 степен за непосредно обезбедување.

Вештини кои се стекнуваат: 

• Улога и одговорност на Блиска заштита
• Ризик и Проценка на ризик и
• Оперативно планирање
• Интерперсонални вештини
• Затвори тимска работа за заштита
• Извидување
• Комуникациски вештини и вештини за управување со конфликти

Препорачуваме

Партнери на Правдико