Меѓународно јавно право | Правдико

Правдико

   

Меѓународно јавно право

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

598_23_25_14__22__12_2014Megjunarodno javno rpavoНаменето да им даде на студентите слика за меѓународното јавно право во разумен облик, ова колективно дело е резултат на тесна соработка. Во него се обединија автори што сакаа успешно да го завршат овој сам по себе амбициозен проект, а тоа е создавање нов учебник по меѓународно право што го зазема и држи своето место меѓу одреден број на други книги од голема важност. Задачата за оцена дали потфатот ги достигна своите цели ќе им припадне на читателите. Авторите што придонесоа во ова дело ја изразуваат разноликоста во генерации, идеи и чувствителност. Сепак, сите се согласија со општите рамки поставени од оној што ја имаше одговорноста да го зачне и да го насочува овој заеднички потфат.

Автори: Денис Алан

Издавач: Арс ЛАМИНА

Година на издавање : 2014

Број на страни: 812

Повеќе информации

Препорачуваме

Партнери на Правдико