Месечен извештај за состојбата на човековите права - октомври 2014 | Правдико

Правдико

   

Месечен извештај за состојбата на човековите права – октомври 2014

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

122707-186321Хелсиншкиот комитет го објави месечниот  извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за октомври 2014 година кој ги опфаќа темите:

– Шести напад над ЛГБТИ Центарот за поддршка и активисти,

– Потчинето судство на извршната власт,

– Уставниот суд без аргументирана дебата за правото на абортус,

– Ограничена слобода на јавен собир и прекумерно демонстрирање полициска сила,

-Фекална вода за осудените и притворени лица во Затвор Куманово,

– Избегнување одговорност за тортура над дете штитеник,

– Нема да има придобивки за жените од проектот на ФЗОМ и

– Спорна максималната должина на притворот во Република Македонија.

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк  

Извор: Хелсиншки комитет на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико