Минатата недела донесени 34 решенија против исто толку полициски службеници | Правдико

Правдико

   

Минатата недела донесени 34 решенија против исто толку полициски службеници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

mvr_objavi1Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 34 решенија против 34 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки 1, 2 , 3  и 11 и член 207 став 1 и  точки 4, 8, 11 и 15 од Колективниот договор на МВР. Притоа, на 23 вработени изречена им е мерка “парична казна”, на двајца вработени мерка – „запирање на постапката“  и на двајца вработени мерка  “отказ“, а станува збор за:

Полицаец во ПС за ГП и ГН Стрезимир изречена му е мерка „парична казна“ (поминал наплатна рампа без да плати патарина)

Раководител на смена во ПС за ГН-Лабуништа, РЦ за ГР-Запад  изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГН-Лабуништа, РЦ за ГР-Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГН-Лабуништа, РЦ за ГР-Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГН-Лабуништа, РЦ за ГР-Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПСОН-Штип, СВР-Штип изречена му е мерка „парична казна“  (покажал слаба активност во работењето)

Полицаец во ПС за ГН Сопот, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГН Сопот, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГН Сопот, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Виш инспектор за странци и реадмисија, РЦ за ГР Југ изречена му е мерка „парична казна“  (дал копија од телеграма на лице на кое не му бил дозволен излез од територијата на Р.Македонија)

Полицаец  во ПО Кривогаштани, СВР Битола изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Раководител на смена во ПС за ГН-Франгово, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Дежурен полицаец во ПС за ГН-Франгово, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полициски службеник во ПС за ГН-Франгово, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полициски службеник во ПС за ГН-Франгово, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Раководител на смена во ПС за ГП и ГН-Свети Наум, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Дежурен полицаец во ПС за ГП и ГН-Свети Наум, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГП и ГН-Свети Наум, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГП и ГН-Свети Наум, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПС за ГП и ГН-Свети Наум, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Помошник дежурен во ПО Попова Шапка, СВР Тетово изречена му е мерка „парична казна“  (го напуштил работното место без да го извести непосредниот старешина)

Полицаец за обезбедување објекти во ПО за НФОО Охрид, СВР Охрид изречена му е мерка „парична казна“  (бил затекнат како спие и под дејство на алкохол за време на работа)

Полицаец во ПС ОН Центар изречена му е мерка „парична казна“  (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано)

Полицаец во ПСОН-Велес, СВР-Велес изречена му е мерка „запирање на постапката“ (нема повреда)

Полицаец во ПСОН-Штип, СВР-Штип изречена му е мерка „запирање на постапката“ (нема повреда)

Самостоен инспектор во Отсек за потраги во Сектор за меѓународна полициска соработка изречена му е мерка „отказ“ (сторил кривично дело криумчарење на мигранти)

Полицаец во ЕБР изречена му е мерка „отказ“ (физички нападнал лице)

Препорачуваме

Партнери на Правдико