Минатата недела донесени 48 решенија против исто толку полициски службеници | Правдико

Правдико

   

Минатата недела донесени 48 решенија против исто толку полициски службеници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

mvr-618x3601Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 48 решенија против 48 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки 1, 2, 3,7,8  и 11 и член 207 став 1 и  точки 8 и 15 од Колективниот договор на МВР. Притоа, на 43 вработени изречена им е мерка  – „парична казна” и на пет вработени мерка – “запирање на постапката“, а се работи за:

Помошник дежурен во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „парична казна“ (поради невнимание дозволил да му избега приведена албанска државјанка);

Полицаец во ПС за ГП Табановце, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП Табановце, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП Табановце, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП Табановце, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец за БПС„ во ПО за БПС Струга, СВР Охрид изречена му е мерка „парична казна“ (бил под дејство на алкохол за време на работа);

Полицаец во увидна група во ПС за БПС Штип, СВР Штип изречена му е мерка „парична казна“ (покажал слаба активност во работењето);

Полицаец во ПС ОН Штип, СВР Штип изречена му е мерка „парична казна“ (покажал слаба активност во работењето);

Полицаец во ПС за ПС и ГН Богородица, РЦ за ГР Југ изречена му е мерка „парична казна“ (Не постапил согласно правилата и прописите на Министерството);

Полицаец во ПС за ГП Аеродром „Св.Апостол Павле„ Охрид, РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за БПС Струмица, СВР Струмица изречена му е мерка „парична казна“(не изготвил Записник за пронајдени предмети и Потврда за вратени предмети);

Инспектор за криминалистичко технички увид на место на настан, СВР Велес изречена му е мерка „парична казна“ (не постапил согласно Законот за оружје);

Самостоен инспектор во НК за КР Кавадарци, СВР Велес изречена му е мерка „парична казна“(не постапил согласно Законот за оружје);

Полицаец во ПС за ГН Чашка, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН Чашка, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН Чашка, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН Чашка, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП и ГН Пелинце, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС ОН Прилеп, СВР Битола изречена му е мерка „парична казна“ (покажал слаба активност во работењето);

Полицаец во ПС ОН Прилеп, СВР Битола изречена му е мерка „парична казна“(покажал слаба активност во работењето);

Полицаец во ПС за ГП Табановце изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП Табановце изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП Табановце изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Главен аналитичар во Отсек за статистичко истражување и документирање во СВР Струмица изречена му е мерка „парична казна“ (доставил известување до странка со нецелосна содржина)

Полицаец во ПС НФОО изречена му е мерка „парична казна“ (спиел на работното место);

Главен инспектор во Отсек за фалсификат и компјутерски криминал во СВР Скопје изречена му е мерка „парична казна“(доцнел на работното место );

Полицаец во ПС ОН Центар СВР Скопје изречена му е мерка „парична казна“ (учествувал во нарушување на јавниот ред и мир);

Помошник командир на ПСОН-Велес, СВР-Велес изречена му е мерка „парична казна“ (повикал лице во ПС за обавување службен разговор, не изготвил службен материјал);

Инспектор во НККР-Кисела Вода, СВР-Скопје изречена и е мерка „парична казна“ (покажала слаба активност во работењето);

Раководител на смена во ПС за ГН-Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Раководител на смена во ПС за ГН-Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Раководител на смена во ПС за ГН-Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Дежурен Полицаец во ПС за ГН-Долно Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Дежурен Полицаец во ПС за ГН- Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец-водич на службено куче во ПС за ГН- Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН- Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН-Долно Блаце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГН и ГП-Богородица, РЦ за ГР-Југ изречена му е мерка „парична казна“ (Не постапил согласно правилата и прописите на Министерството);

Самостоен инспектор за економски криминалитет во ОЕК, СВР-Велес изречена му е мерка „парична казна“ (Не постапил согласно правилата и прописите на Министерството);

Виш криминалистички техничар во НК за КР-Гостивар, СВР-Тетово изречена му е мерка „парична казна“ (не постапил по наредба на ОЈО за проследување на подигнати траги и предмети од увид на вештачење);

Полицаец во ПС за ГП-Табановце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП-Табановце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Полицаец во ПС за ГП-Табановце, РЦ за ГР-Север изречена му е мерка „парична казна“ (своето формациско оружје не го одржувал чисто и подмачкано);

Главен дежурен во ПС ОН Тетово, СВР Тетово изречена му е мерка „запирање на постапка“ (неутврдена одговорност);

Полицаец во ПС ОН Тетово, СВР Тетово изречена му е мерка „запирање на постапка“ (неутврдена одговорност);

Полицаец во ПС за ГП Аеродром „Св.Апостол Павле„ Охрид, РЦ за ГР Запад, изречена и е мерка „запирање на постапка“ (неутврдена одговорност);

Виш инспектор во Одделение за внатрешно обезбедување на Влада на РМ, Оддел за обезбедување изречена му е мерка „запирање на постапка“ (нема повреда);

Самостоен криминалистички техничар за вршење увид на место на настан во НК за КР-Гостивар, СВР-Тетово изречена му е мерка „запирање на постапка“ (нема повреда);

Извор: МВР

Препорачуваме

Партнери на Правдико