Министерството за економија подготвува Закон за финансиска подршка на инвестиции | Правдико

Правдико

   

Министерството за економија подготвува Закон за финансиска подршка на инвестиции

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Законот ќе треба да се регулира финансиската подршка на инвестициите во државата врз основа на начелата на транспарентност, еднаков третман и јавност.

Целта на овој закон е поттикнување на економскиот раст и развој во Република Македонија преку поддршка на инвестициите за зголемување на конкурентноста на македонската економија и вработувањето стои во образложението на ЕНЕР.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 10/02/2018 – 01/03/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико