Мобинг – психичко вознемирување на работно место | Правдико

Правдико

   

Мобинг – психичко вознемирување на работно место

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

10637861_889720094390864_867600706_n-200x300Конфликтот кој што може да се појави во рамките на една компанија претставува ситуација во која две или повеќе лица сакаат да постигнат јасно определена цел. При што мора да се нагласи дека  постигнувањето на целта може да ја оствари само едното лице, а не двете или сите заинтересирани лица. Кај некои конфликти не може да се постигне решение, меѓутоа кај истите може да се забележи позитивен потенцијал. Конфликтот сам по себе не е ниту добар ниту лош, единствено последиците кои што настануваат од истиот можат да бида позитивни или негативни.

Автор: м-р Марјан Габеров

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико