Мониторинг извештај за работата на Судскиот совет на РМ, во период од јуни 2018 до септември 2018 | Правдико

Правдико

   

Мониторинг извештај за работата на Судскиот совет на РМ, во период од јуни 2018 до септември 2018

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Мониторинг извештајот за работата на Судскиот совет на РМ, во период од јуни 2018 до септември 2018 година, е изработен во рамки на проектот „Акција за поголема транспарентност, отчетност и ефективност на Судскиот совет на РМ , со цел оценка на транпарентноста, отчетноста и ефективноста на Судскиот совет на Република Македонија (ССРМ). Проектот обезбедува континуитет на Институтот за човекови права во мониторирањето на работата на ССРМ, како продолжение на веќе спроведениот проект „Зголемен јавен надзор над работењето на Судскиот совет на РМ“.

Институтот за човекови права има за цел полесно и посеопфатно да ги оцени транспарентноста, отчетноста и ефективноста во работењето на ССРМ преку присуство на јавни седници, следење на веб страната и преку слободен пристап до информации од јавен карактер. Мониторинг-извештајот за транспарентноста, отчетноста и ефективноста на Судскиот совет на РМ е изготвен врз основа на Методологијата за следење и матрицата со утврдени индикатори.

Извештајот можете да го погледнете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико