Mожност за поднесување на годишни извештаи за персонален данок и барање за паушално оданочување на земјоделците до понеделник / 2 февруари | Правдико

Правдико

   

Mожност за поднесување на годишни извештаи за персонален данок и барање за паушално оданочување на земјоделците до понеделник / 2 февруари

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

ujp[1]Рокот за поднесување на годишните извештаи за персонален данок (обрасците ПДД-ГИ, ПДД-ГИ/ОЗП, ПДД-ГИ/ЗП и ПДД-ГИ/ОЦО) и Барање за паушално оданочување на остварени приходи од земјоделска дејност (образец ПДД-ПЗ) е 31-ви јануари.

Бидејќи последниот рок паѓа во сабота (неработен ден), потсетуваме дека согласно законот обрасците ќе можат да се поднесуваат и на 2-ви февруари 2015 година (понеделник), како прв работен ден.

Извор: УЈП

Препорачуваме

Партнери на Правдико