МТСП: Известување за корисниците на правото на родителски додаток за трето и четврто дете | Правдико

Правдико

   

МТСП: Известување за корисниците на правото на родителски додаток за трето и четврто дете

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно мерките за спречување на ширењето и сузбивањето на корона вирус донесени од Владата на РСМ, Министерството за труд и социјална политика ги известува корисниците на правото на родителски додаток за дете (трето и четврто дете) кои сèуште немаат поднесено барање за продолжување на правото, коесогласно Законот за заштита на децата треба да се поднесе до 31.март 2020 година, дека постапката за продолжување на правото по службена должност ќе ја поведе надлежниот центар за социјална работа, заради заштита на јавниот интерес и здравјето на граѓаните.

По завршувањето на мерките потребно е корисниците во рок од 15 дена до центрите да ја достават потребната документација, за што ќе бидат и дополнително известени од страна на центрите.

Препорачуваме

Партнери на Правдико