МВР спроведе дисциплински постапки против 22 вработени во министерството | Правдико

Правдико

   

МВР спроведе дисциплински постапки против 22 вработени во министерството

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

mvr-618x3601Во текот на месец ноември, по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 22 решенија против 22 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 207 став 1 точки  1 и 2, член 208 став 1 точки 1,3,4,6,10 од Колективниот договор на МВР. На четиривработени им е изречена мерка- “писмено предупредување, на двајца им е изречено мерка- “запирање на постапка, на еден му е изречено мерка –“откажување на договорот за вработувaњеи на еден вработен мерка- “отказ.

Подетални информации ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико