Напредна обука за новиот ЗКП - Посебни постапки | Правдико

Правдико

   

Напредна обука за новиот ЗКП – Посебни постапки

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје и ОПДАТ Програмата при Амбасадата на САД во Република Македонија, продолжува со реализација на специјализирани обуки за новиот Закон за кривична постапка. Напредната обука која се однесува на модул 4 – Посебни постапки, е наменета за сите адвокати кои веќе ги поминале основните обуки.

Напредната обука за новиот Закон за кривична постапка, Посебни постапки – модул 4, ќе се одржи во периодот од 30 јуни – 1 Јули 2014 година, во Скопје.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на оваа обука, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. d.georgiev@mba.org.mk најдоцна до 24 Јуни 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Партнери на Правдико