Напредната обука за новиот Зкп - Истражни постапки | Правдико

Правдико

   

Напредната обука за новиот Зкп – Истражни постапки

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје и ОПДАТ Програмата при Амбасадата на САД во Република Македонија, продолжува со реализација на специјализирани обуки за новиот Закон за кривична постапка. Напредната обука која се однесува на модул 2 – Истражни постапки, е наменета за сите адвокати кои веќе ги поминале основните обуки. 

Напредната обука за новиот Закон за кривична постапка, Истражни постапки – модул 2, ќе се одржи во периодот од 6Ноември 2014 година, во Скопје.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на оваа обука, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk, најдоцна до 30 октомври 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Партнери на Правдико