Напредната обука за новиот ЗКП - Предистражна постапка | Правдико

Правдико

   

Напредната обука за новиот ЗКП – Предистражна постапка

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје и ОПДАТ Програмата при Амбасадата на САД во Република Македонија, продолжува со реализација на специјализирани обуки за новиот Закон за кривична постапка. Напредната обука која се однесува на модул 1 – Предистражни постапки, е наменета за сите адвокати кои веќе ги поминале основните обуки.

Напредната обука за новиот Закон за кривична постапка, Предистражна постапка – модул 1, ќе се одржи во периодот од 29  Септември до 1 Октомври 2014 година, во Хотел Стоун Бриџ – Скопје.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на оваа обука, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 23 Септември 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико