Напредни обуки за новиот ЗКП | Правдико

Правдико

   

Напредни обуки за новиот ЗКП

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје и ОПДАТ Програмата при Амбасадата на САД во Република Македонија, продолжува со реализација на специјализирани обуки за новиот Закон за кривична постапка.  

1. Напредната обука за новиот Закон за кривична постапка, Истражна постапка – модул 2, ќе се одржи во периодот од 11 – 13 Септември 2014 година, во Хотел Стоун Бриџ – Скопје.

– Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на оваа обука, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 12Септември 2014 година.

2. Напредната обука за новиот Закон за кривична постапка, Главна расправа – модул 3, ќе се одржи во периодот од 15 – 17Септември 2014 година, во Хотел Стоун Бриџ – Скопје.

– Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на оваа обука, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 09Септември 2014 година.

Препорачуваме

Партнери на Правдико