Негативно мислење на АКРМ за правилникот за начинот на одмерување на казните | Правдико

Правдико

   

Негативно мислење на АКРМ за правилникот за начинот на одмерување на казните

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Управниот одбор на Адвокатската комора на Република Македонија на седница одржана на 31,03,2014 година на која присуствуваа сите членови на Управниот одбор, едногласно донесе образложена Одлука за давање на негативно мислење за Правилникот за начинот на одмерување на казните, кој Претседателот на Врховниот суд на РМ го достави до комората врз основа на член 1 од Законот за изменување на Кривичниот законик.

Мислењето може да го видите тука : Мислење до Врховен суд на Република Македонија 

Партнери на Правдико