Правдико

   

Неработни денови за месец јануари 2019 година

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2019 година неработни денови се:

За сите граѓани на РМ

– 01 јануари (вторник), Нова Година,
– 07 јануари (понеделник), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар.

*За вработените во јавната администрација (Со одлука на Влада од 25.11.2018г., со препорака да биде прифатено и од приватниот сектор)

– 02 јануари (среда).

За граѓаните од православна вероисповед

– 06 јануари (недела), Бадник, ден пред Божик,
– 19 јануари (сабота), Богојавление (Водици).

За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

– 27 јануари (недела), Свети Сава.

Партнери на Правдико