Нова интернет платформа за пријавување на сите случаи на корупција | Правдико

Правдико

   

Нова интернет платформа за пријавување на сите случаи на корупција

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

www.prijavikorupcija.mk е интернет платформа чија основна цел е на граѓаните да им овозможи безбеден простор за пријавување на сите случаи кои содржат елементи на коруптивно кривично дело.

Дополнително, платформата на корисниците им се овозможува да се информираат за корупцијата и нејзините елементи, да се информираат граѓаните за нивните права како жртви или сведоци на корупција, но и обврските за пријавување до надлежните институции на коруптивните кривични дела.

Платформата нуди статистички анонимизирани информации за случаите кои се регистрирани од страна на Хелсиншкиот комитет, а се пријавени од страна на граѓаните (во делот Ресурси -> Извештаи).

Партнери на Правдико