Правдико

   

Нова шифра за стаж при подготовка на МПИН пресметка за лица на практикантска работа со неполно работно време

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно одредбите на Законот за практикантство, работодавачот може да склучи договор за практикантска работа на полно или неполно работно време во зависност од потребата и волјата на договорените страни.

За пополнувањето на МПИН пресметката од страна на работодавачот за лице на практикантска работа со неполно работно време, во поле 3.17 потребно е да се внесе ШИФРАТА ЗА ВИД НА СТАЖ 6666 – лице практикант со неполно работно време.

Партнери на Правдико