Нови облици на криминалитетот на насилство | Правдико

Правдико

   

Нови облици на криминалитетот на насилство

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

10637861_889720094390864_867600706_n-200x300Самиот развој на општеството по себе не не доведува до поголема благосостојба на човекот, напротив тој е исправен пред уште поголем предизвик да се справи со придобивките кои ги носи новото време.

Се јавува потреба некои дејствија да ги класифицираме во групата на нови форми на насилнички криминалитет од причина што тие се карактеристика на поновото време. Тука можеме да ги сместиме: насилството кај организираниот криминал, семејното насилство и спортскиот хулиганизам.

Автор: м-р Марјан Габеров

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико