Правдико

   

Нови предлог измени во Законот за спортот

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranie-na-rm-640x360Предложеното решение во Предлогот на Закон за дополнување на Законот за спортот е со цел поддршка на работењето на националните спортски федерации и реализирање на нивните активности.   Со предлог дополнувањата се предвидува средставата за реализација на програмата за развој на спортот во делот на поддршка во работењето на Националните спортски федерации ќе бидат обезбедени покрај од Буџетот на Република Македонија и од донации на правни лица кои вршат дејност од областа на спортската федерација.

Целиот текст на Предлог дополнувањата можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико