Новиот закон за возила предвидува еколошки налепници и посебни таблици за таксистите | Правдико

Правдико

   

Новиот закон за возила предвидува еколошки налепници и посебни таблици за таксистите

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерство за економија е во процес на подготовка на предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за возила. Со предлог-законот се воведуваат посебни таблици за такси возилата и се воведуваат еколошки налепници за возилата.

„Предлог-законот има за цел да ги уреди постапките за остварување на заштитата на правата и правните интереси на физичките лица, правните лица, како и заштитата на јавниот интерес по кои се должни да постапуваат министерствата, органите на државната управа, правните лица и физичките лица на кои со овој закон им е доверено да вршат јавни овластувања“, се вели во објаснувањето за овој предлог-закон на ЕНЕР (Единствен национален електронски регистар на прописи на Република Македонија).

Мислењата, забелешките и сугестиите од засегнатите страни може да се достават до Министерство за економија до 28 февруари.

Извор: Мета

Препорачуваме

Партнери на Правдико