Објавени се прашањата и студии на случај за испитот за медијатори | Правдико

Правдико

   

Објавени се прашањата и студии на случај за испитот за медијатори

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

медијација,испит,прашањаМинистерството за правда известува дека на веб страната е-prasanja.mk jавно се објавени прашањата и студии на случај за полагање на испитот за медијатори.

Испитот за медијатори се полага два пати во текот на годината, во февруарска и октомвриска испитна сесија.

Пријавувањето на исптитот се врши во периодот од први до петнаесетти во месецот кој претходи на месецот во кој се спроведува испитната сесија (јануари и септември)

Првиот дел од испитот ќе се одржи на 27 Јануари 2016, вториот дел (студии на случај) ќе се полага на 1 февруари 2016 год.

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико