Обука на тема: „Обука на обучувачи – Слобода на изразување од чл.10 од Европската конвенција за човекови права“ | Правдико

Правдико

   

Обука на тема: „Обука на обучувачи – Слобода на изразување од чл.10 од Европската конвенција за човекови права“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Советот на Европа организира обука на обучувачи на тема Слобода на изразување од чл.10 од Европската конвенција за човекови права“, кое што  ќе се одржи на од 14-17 февруари 2017 година (вторник-петок) во Хотел Милениум, Охрид.

На обуката ќе бидат обучени судии од граѓанските и кривичните оддели, јавни обвинители и адвокати кои работат на оваа материја.

На советувањето свое излагање ќе имаат: г-а Конул Гасимова, г. Виталиј Киурчиу – меѓународни експерти и г-а Даница Џонова од Бирото за застапување на Република Македонија пред ЕСЧП во својство на национален експерт.

Препорачуваме

Партнери на Правдико