Oбука на тема: „Товарот на докажување согласно новиот ЗКП/ докази и приговори“ | Правдико

Правдико

   

Oбука на тема: „Товарот на докажување согласно новиот ЗКП/ докази и приговори“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advokatska komoraВо насока на продолжување на обуките за новиот ЗКП, Aкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје организираат обука на тема „Товарот на докажување/ докази и приговори“

Обуката ќе се одржи во период од 26 до 27 октомври 2016 година во хотел „ТЦЦ Гранд Плаза“ во Скопје.

Обуката е наменета за адвокати, судии и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Предвачи на обуката ќе бидат Мери Тромбева, јавен обвинител во Вишото јавно обвинителство Битола и д-р Лаура Валковиќ, адвокат од Загреб.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико