Обука: Надомест на штета од работен однос и од незаконит престанок на работен однос | Правдико

Правдико

   

Обука: Надомест на штета од работен однос и од незаконит престанок на работен однос

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

koncept

Предавач: Санде Зиков, судија во Основниот суд Скопје II – Скопје
02 март 2016 година (среда), од 10.00 до 15.00 часот
Институт КОНЦЕПТ, Скопје

Цел на обуката:    

Институт КОНЦЕПТ организира обука каде што се третираат области од Законот за работни односи, поконкретно делот надомест на штета од работен однос и од незаконт престанок на работен однос. На крај ќе се води расправа и за прашања кои се од интерес на учесниците.

Содржина на обуката:

  1. Надомест  на  штета;
  2. Обештетување  на  работодавачот  од  штета  сторена од  страна  на  работникот  според  законот  за  работните  односи;
  3. Одговорност на работодавачот за обештетување;
  4. Одговорност за штета на работодавачот поради повреда на работник на работа;
  5. Право на паричен надомест.

За кого е наменета обуката:

За претставници од сите трговски друштва кои секојдневно се соочуваат со трудово-правната проблематика, правни сектори, сектори за човечки ресурси, менаџери.

Предавач:

Санде Зиков, судија во Основниот суд Скопје II – Скопје во Одделот за работни спорови. Од 2011 година е определен за Претседател на Одделот за работни спорови во Основниот суд Скопје II – Скопје. Проблематиката  со која се бави претежно е трудовото право и постапувањето по предметите од работните спорови. Има учествувано на бројни семинари од различни области и тоа од кривичната, граѓанската и извршната област како и на повеќе семинари во организација на Агенцијата за државни службеници. Во 2013 година е избран за постојан едукатор во Академијата за обука на судии и јавни обвинители на Република Македонија.

Повеќе информации на следниот ЛИНК

Препорачуваме

Партнери на Правдико