Обука: Правозаштитни средства при присилно извршување | Правдико

Правдико

   

Обука: Правозаштитни средства при присилно извршување

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

KapitalAkademijaNOVO_logoОбука на тема:

“ПРАВОЗАШТИТНИ СРЕДСТВА (ПРИГОВОРИ, ЖАЛБИ, ТУЖБИ, ПРОТИВИЗВРШУВАЊЕ) ПРИ ПРИСИЛНОТО ИЗВРШУВАЊЕ, СТЕКНУВАЊЕ НА СОПСТВЕНОСТ СО ОДРЖУВАЧКА И СО ГРАДЕЊЕ НА ТУЃО ЗЕМЈИШТЕ”

20 март 2014 година (четврток) од 13:00-16:00 часот
Капитал Академија, Скопје

Почнувајќи од февруари 2014, Капитал Академија започна со организиција на семинари за континуирана едукација на правните застапници и правните советници од адвокатските канцеларии, корпорациите и другите правни лица. Темите ќе бидат поставени зависно од актуелниот интерес на учесниците.

Втората обука во овој серијал ќе се реализира на 20 март 2014 година, во просториите на Капитал Академија.

Предавач: Проф. Д-р Кирил Чавдар, е пензиониран судија кој држел предавања на повеќе правни факултети во земјава. Во своето правно остручување и научна работа главно е ориентиран кон граѓанското право. Покрај бројни статии, реферати и елаборати за стручни советувања (преку 150), тој е автор и на повеќе коментари на закони од областа на граѓанското право и процедурата.

Повеќе информации на овој ЛИНК

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико