Правдико

   

Oбука за адвокати на тема: “Бегалско право и постапка за азил”

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Македонското здружение на млади правници (МЗМП) заедно со Адвокатската Комора на Република Северна Македонија (АКРСМ) поддржани од Канцеларијата на Високиот Комесаријат за Бегалци при Обединети Нации (УНХЦР) организира обука за адвокати на тема “Бегалско право и постапка за азил”.

Обуката ќе се одржи на 26 декември 2019 година со почеток од 10:00 часот во Хотел Мериот во Скопје. Сите заинтересирани адвокати може да се пријават за учество на обуката на lawyermk@mba.org.mk најдоцна до вторник 24 декември 2019 година.

За адвокатите кои патуваат од други градови ќе бидат покриени патни трошоци согласно правилата на организаторот на обуката.

Партнери на Правдико