Обука за адвокатски стручни соработници и адвокатски приправници | Правдико

Правдико

   

Обука за адвокатски стручни соработници и адвокатски приправници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logoАдвокатската комора на Република Македонија во соработка со British Council и Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија организира Обука за адвокатски стручни соработници и адвокатски приправници на тема “Концептот на недискриминацијата и имплементација на Националната стратегија за еднаквост и недискриминација врз  етничка припадност, возраст, ментална и телесна попреченост и врз полова основа” која ќе се одржи на ден 13-14.02.2014  во хотел Аурора, Берово.

Патните трошоци ќе  бидат надоместени од страна на организаторот.

Сите заинтересирани адвокатски стручни соработници и адвокатски приправници да се пријават на e – mail: d.georgiev@mba.org.mk  најдоцна до 09.02.2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико