Обука за судската пракса на ЕСЧП во врска со членот 1 од Протоколот 1 - Право на сопственост | Правдико

Правдико

   

Обука за судската пракса на ЕСЧП во врска со членот 1 од Протоколот 1 – Право на сопственост

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advokatska komoraAкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со Министерството за правда во рамките на твининг проект на Латвија организира обука за судската пракса на ЕСЧП во врска со членот 1 од Протоколот 1 – Право на сопственост што ќе се одржи на 14 декември 2016 година (вторник) во просториите на Академијата.

Советувањето е наменето за судии од граѓанските оддели, стручни служби од судовите и за адвокати.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико