Правдико

   

Oбука: „Заштита од дискриминација и еднаков третман на Ромите во преткривичната и кривичната постапка“

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Центарот за правни истражувања и анализи организира напредна обука на тема „Заштита од дискриминација и еднаков третман на Ромите во преткривичната и кривичната постапка“ што ќе се одржи на 26 април 2018 во просторите на Академијата.

На советувањето свое излагање ќе има проф. д-р Ивана Крстиќ од Правниот факултет во Белград.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Партнери на Правдико