Правдико

   

Одбиени жалбите на 15 обвинети во случајот ,,Фаланга 2″

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sud-osskopje1Во врска со предметот КОК.бр.53/13 во јавноста познат како „Фаланга 2“, од страна на Апелациониот суд Скопје до Основен суд Скопје 1  – Скопје е доставена второстепената одлука.

Во одлуката која жалбите на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција  како и жалбите на петнаесет обвинети, изразени преку своите бранители, се одбиваат како неосновани, освен во делот на имотно правното барање каде има задолжување да се надомести причинетата штета на буџетски средства на РМ и се конфискува имотната корист прибавена со кривичното дело, во кој дел одлуката на првостепениот суд е преиначена.

 

Партнери на Правдико