Одговорност на нотарите во Република Македонија | Правдико

Правдико

   

Одговорност на нотарите во Република Македонија

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

stasttiiiНотаријатот во РМ, веќе неколку години создава простор за бројни и хетерогени теоретски практични анализи и елаборации. Неговата експанзија во нашите, бившите Југословенски и светски рамки ја наметна потребата од детална научна и стручна анализа на бројни прашања врзани за нотаријатот. На значењето на нотарите во РМ укажува и проширувањето на делокругот на работата на нотарите.

Врз основа на тоа, неминовен (но и оскуден) дел од пошироката анализа на сите аспекти на институцијата “Нотар” во Република Македонија, како целина е и одговорноста на нотарите за евентуалното нанесување на штета на странките или трети лица во неизбежните меѓусебни секојдневни односи.

Автор: М-р Трајче Тодоровски

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико