Отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство и посвојување ќе се продолжи | Правдико

Правдико

   

Отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство и посвојување ќе се продолжи

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно новата Уредба со законска сила за примена на Законот за работните односи која беше објавена во Службен весник на Република Северна Македонија (04.04.2020г.) во член 4 од уредбата се регулира отсуството од работа на работничка поради бременост, раѓање и родителство и посвојување.

Согласно Уредбата отсуството од работа на работничка поради бременост, раѓање и родителство и посвојување, продолжува да тече и надоместокот на плата продолжува да се исплаќа до истекот на траењето на времените мерки за заштита од ширење и превенција од Коронавирус COVID-19.

Препорачуваме

Партнери на Правдико