Отворена претстечајна постапка за ТВ „Нова“ | Правдико

Правдико

   

Отворена претстечајна постапка за ТВ „Нова“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Отворена е претстечајна постапка за ТВ „Нова“. Централниот регистар, постапувајќи по службена должност за упис на решение за поведување претходна постапка на Основен суд Скопје 2 од 23 март годинава, донесе решение со кое се одобрува пријавата за започнување претходна постапка за испитување услови за отворање стечајна постапка над должникот ТВ „Нова“ ДООЕЛ Скопје.

За привремен стечаен управник се определува Владица Ивановска. Се задолжува привремениот стечаен управник да го заштити имотот на должникот со сите соодветни средства, да дава согласност на органите за управување на должникот за водење на работењето сè до донесување одлука за отворање стечајна постапка со цел да се избегне значително намалување на имотот и да испита дали должникот има имот над кој може да се отвори и е доволен за спроведување на стечајната постапка и намирување на трошоците за неа и побарувањата на доверителите и да изготви извештај за економско-финансиската состојба на должникот.

Рочиштето за изјаснување по предлогот за отворање стечајна постапка е закажано за 24 април годинава. Барањето неофицијално е поднесено од „Телекабел“.

Извор: Макфакс

Препорачуваме

Партнери на Правдико