Победници на натпреварот на студентски есеи – јануари 2014 | Правдико

Правдико

   

Победници на натпреварот на студентски есеи – јануари 2014

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Првиот натпревар на студентски есеи организиран од страна на слободната асоцијација “Тројка” составена од Институтот за истражување и европски студии – Битола, порталот за право ПРАВДИКО и организацијата “Students for Liberty” – Macedonia, помина во најдобар ред.

Темите опфатени во овој натпревар беа следните:

ОПШТИ ТЕМИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ЕСЕИТЕ:
1. Предизвиците на слободата, правната држава и владеењето на правото,
2. Правни, политички и економски ефекти на процесот на интеграција на Р. Македонија во Европската унија,
3. Современите процеси на европското обединување: политички и правни консеквенци.
4. Правото и правдата во Република Македонија.

Со задоволство ви соопштуваме дека на наша адреса пристигнаа голем број на есеи, и после поединечно оценување на секој есеј се донесе одлука:

ПОБЕДНИЦИ НА ПРВИОТ НАТПРЕВАР НА СТУДЕНТСКИ ЕСЕИ СЕ:

prvo mesto

vtoro mesto

treto mesto

 

Партнери на Правдико