Поим и значење на криминалистичко планирање | Правдико

Правдико

   

Поим и значење на криминалистичко планирање

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

1При разгледувањето на поимот на криминалистичко планирање, треба да тргнеме од претпоставката дека секој облик на општествено дејствување и живеење на човекот во конкретно дадена општествена област и средина се темели врз однапред скицирани и програмирани мисловни и творечки активности, кои по време и простор ја одразуваат планската ангажираност на индивидуата во остварувањето на неговата духовна и материјална егзистенција. Секој творечки и практичен труд без разлика во која област од општественото живеење тој се остварува, за да може на најефикасен можен начин општествено да се валоризира, претпоставува претходно да мине низ фаза на планско проектирање.

Автор: м-р Драган Мустачки

Прочитај ја целата статија ТУКА

Партнери на Правдико