Постапката за приватизација според 3аконот за приватизација и закуп на градежно земјиште во државна сопственост | Правдико

Правдико

   

Постапката за приватизација според 3аконот за приватизација и закуп на градежно земјиште во државна сопственост

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

11853790_10206512623748150_1971828578_nСо Законот за приватизација и закуп на градежно земјиште во државна сопственост се уредува приватизацијата, долготрајниот закуп, времениот закуп, одземањето и престанувањето на правото на користење на градежното земјиште во државна сопственост, на кое право на користење имаат физички и правни лица. Со тоа и приватизација на градежно земјиште во државна сопственост е стекнување на право на приватна сопственост на градежното земјиште во државна сопственост на кое право на користење имаат физички и правни лица.

Автор: м-р Драган Мустачки

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико